• bilgi@segm.org.tr
img
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMASI EĞİTİMİ

Sürdürülebilirlik raporlaması, kuruluşların ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetişim performanslarına ilişkin hedefler belirlemelerine, performansı ölçmelerine ve kurumsal sürdürülebilirlik süreçlerini daha etkin bir şekilde yönetmelerine katkı sağlamaktadır.

Sürdürülebilirlik raporunun ana amaçları arasında, kuruluşun sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağladığı faaliyetleri şeffaf bir şekilde ortaya koyması ve aynı zamanda paydaşlara (yatırımcılar, çalışanlar, piyasa düzenleyicileri, tedarikçiler, sivil toplum, müşteriler, vb.) karşı bir hesap verebilirlik aracı olarak işlev sağlamasıdır.

T.C. Ticaret Bakanlığı web sitesinde de belirtildiği üzere, küresel tedarik zincirlerinde kurumsal faaliyetlerin çevresel ve sosyal etkilerine ilişkin özen yükümlülüğünün tesis edilmesine yönelik AB yasal çerçevesini hazırlayan Kurumsal Sürdürülebilirlik ve Özen Yükümlülüğü Direktifi Taslağı (Corporate Sustainability Due Diligence and amending Directive -CSDD) Avrupa Komisyonu tarafından 23 Şubat 2022 tarihinde oluşturulmuş ve devamında onaylanarak direktif 5 Ocak 2023 tarihinde yayınlanmıştır. Bu doğrultuda AB’de faaliyet gösteren belli büyüklükteki firmalara özen yükümlülüğünü kurum politikalarına entegre etme, faaliyetlerinin sosyal ve çevresel etkilerini tespit etme, potansiyel olumsuz etkileri önleme ve azaltma, mevcut olumsuz etkileri ortadan kaldırma ve bunları raporlama zorunluluğu getirilmesi hedeflenmiştir.

• Sürdürülebilirlik raporlaması yapan ya da yapmayı planlayan kuruluşlarda görevli uzmanlar ve yöneticiler
• Sürdürülebilirlik, kurumsal iletişim, finans, insan kaynakları, çevre, İSG, pazarlama, tedarik zinciri, proje yönetimi alanlarında çalışan profesyoneller
• Yönetim kadrosu ve orta düzey yöneticiler
• Sürdürülebilirlik raporlaması konusunda bilgi edinmek isteyen tüm profesyoneller
Katılımcılar eğitim sonunda;

• Sürdürülebilirlik ile ilgili kavramları ve tarihi gelişim yolculuğunu açıklayabilecekler.
• Sürdürülebilirlik raporlamasının gelişimini, raporlama yaklaşım ve türlerini tanımlayabilecekler.
• Uluslararası raporlama standartlarını ve kriterlerini anlayacaklar.
• Raporlama formatı ve kurum içi ekip organizasyonunun gereklerini belirleyebilecekler.
28 Saat (Çevrimiçi)
Çağlar Çabuk (Sürdürülebilir Eğitim Gelişim ve Mükemmellik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı)

Dr. Gökhan Büyükşengür (Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Eğitim Müdürü)
Başvuru ve Kayıt Formu için tıklayınız